GradIzdvojeno

ŽIVKA I NATALI Divne žene koje nam godinama uljepšavaju grad ali i svakodnevnicu svojim osmijesima

0

U ranim jutarnjim satima, koji su najčešće vrlo užurbani jer gotovo svi negdje žurimo s mislima o obvezama koje su pred nama, ove žene o kojima ćemo danas pisati, već su nam uljepšale put kroz grad, a još istaknutije uljepšale su nam trenutak susreta svojim osmijehom i toplim pozdravom.

Zamislite samo biste li i i vi baš svaki dan bili dobrog raspoloženja da po svim vremenskim uvjetima čistite ulice?!

E pa, takve su Živka Šunjić i Natali Grgurinović.

Živka Šunjić rodom je iz Kokorića, a kaže kako je ljubav dovela u Neretvu gdje je i danas u skladnom braku sa svojim mužem Nikom i to punih trideset i šest godina. A samo malo manje je zaposlena u Komunalnom održavanju. Ima četvero djece, Antoniju, Tonija, Matka i Ivana, koje je svojom teško zarađenom plaćom školovala i othranila.

– Nije uvijek bilo jednostavno, a ja nikad nisam skidala osmijeh s lica znajući da pošteno radim. Uvijek sve lijepo pozdravim i ništa mi nije teško. Imam kolege koji drže do mene, a ljude volim i svima uvijek želim samo sve najbolje. Usprkos trombozi od koje bolujem i dalje nemam namjeru ići u mirovinu. Neka me među ljudima, neka me među mojim narodom – kaže Živka u razgovoru za Klik Ploče.

Živka je s nama od 94. godine, dakle punih trideset godina, ova divna žena sigurno nije nikad prošla pored vas, a da vam nije uputila lijepu riječ i osmijeh.

Natali Grgurinović, zaposlena je dvadeset godina u Komunalnom gdje radi kao čistačica. Razgovarali smo u parku pokraj Policije i upravo zbog nje smo uživali u čistoći parka. Sređena i nasmiješena kaže nam da je metla njen “suborac i drug” već dva desetljeća.

Natali živi na Staševici i ima petero djece, Ivona, Vinku, Tihomira, Ružicu i Karlu, u braku je trideset i sedam godina. Kaže kako su ona i njen suprug Ivica blagoslovljeni sa čak dvanaestoro unučadi i da se nada da će ih biti i još.

– Ja sam 68.godište i naravno da nije uvijek jednostavno obaviti sav posao koji je preda mnom taj dan, jer on ovisi o vremenskim prilikama, ali s druge strane ne mogu ni zamisliti da radim u zatvorenom prostoru. Ovako sam među ljudima, sretnemo se, popričamo, uvijek je neki šušur u gradu, posebno u jutarnjim satima. Zadovoljna sam svojim poslom i nikad nisam naišla na neugodnosti – iskrena je Natali.

Svako jutro, svaki radni dan imati ćete priliku sresti ove divne žene, koje osim što su jedne od najzaslužnijih za vizuru našeg grada, zaslužile su ponajviše naše poštovanje.

S tim mislima vas ostavljamo u ostatku vašeg dana i što god da vas tišti da se vodite riječima naše Živke koja kaže – “Život je lijep i jednostavan, samo ga treba znati živjeti.”

Tekst i foto: Eleonora Doboš

Više u kategoriji Grad