IzdvojenoRegija

TAJ DIVNI PELJEŠAC Plaža u Prapratnom je možda najljepša na poluotoku koji je hit destinacija

0

Pelješki most približio nam je ovaj prekrasni poluotok i sve njegove čari servirao kao na dlanu. Divne plaže, uvale, gradiće i sela, čudesno dobre lokalne morske delicije, svjetski poznata vina i hrpu drugih stvari koje vrijede zlata.

Pelješac je prošle godine širom otvario svoja vrata i pozvao nas je sve u goste, a Pelješac je izvrstan domaćin. Tko je makar jednom posjetio drugi po veličini hrvatski poluotok, sigurno mu se vratio još koji put jer se zauvijek zaljubio u njegove idilične plaže, kristalno bistro more, vrhunske lokalne morske delicije i najfinije kapljice vina.

Iako se Pelješac diči brojnim predivnim plažama čija ljepota oduzima dah, nama je posebno lijepa ona u uvali Prapratno, piše portal Miss7.

Najljepša plaža na Pelješcu u uvali Prapratno

Samo tri kilometra zapadno od Stona nalazi se uvala Prapratno. Jedna od najljepših uvala na ovom dijelu Pelješca skriva dugu pješčanu plažu u predjelu obraslu borovom šumom. Teško je na Jadranu naći mjesto gdje je more  tako čisto i toplo – a znamo da konkurencija nije mala. Valovi koje ljetni vjetar maestral donese iz Mljetskog kanala, ovu čarobnu uvalu čini jedinstvenom.

Do plaže se dolazi šumskim putem, a iz uvale Prapratno tokom cijele godine prometuje trajekt za otok Mljet. Upravo radi pijeska, toplog mora i dugačkog plićaka gdje se čak nakon 100 m udaljenosti od obale može dotaknuti tlo, ova plaža je jako popularna među obitelji s djecom.

Od sadržaja plaža nudi beach bar, igralište za djecu, iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, kao i pedalina. Oni željni aktivnosti u blizini imaju terene za odbojku, košarku, tenis i nogomet. U svakom slučaju – plaža ima ponešto za svakoga i kao stvorena je za uživanje.

A ako voliš kampirati, razveselit će te informacija da je Prapratno mjesto u kojem se nalazi veliki auto kamp s 1200 mjesta, a okolo kampa nalazi se privatni smještaj u privatnim kućama, sa sobama i apartmanima.

Na Pelješcu ćeš, osim u prekrasnim plažama i idiličnim pogledima, uživati u vrhunskoj gastronomiji i morskim specijalitetima, kao i u nekim od najboljih vina u Hrvatskoj, od kojih možemo izdvojiti Plavac mali, Dingač i Postup.

PIŠE MAJA KNEŽEVIĆ/Miss7