0

U finalu 33. memorijalnog međunarodnog nogometnog turrnira sastali su se HŠK Zrinjski, jesenski prvak Premier lige BiH i Jadran Luka Ploče, jesenski prvak SuperSport 2.nogometne lige.

U prvom dijelu nešto bolji i nadmoćniji bili su Plemići koji su pogotkom u 11. minuti, u ranoj fazi igre, preko Franka Sabljića došli u vodstvo. Plavi s ušća Neretve su u 32. minuti, preko Leonarda Petrovića, poravnali rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu Pločani konkretniji, stvaraju prilike ali se rezultat ne mijenja. U trenutcima kada se očekivao posljednji znak suca, u 89.minuti igrač sa klupe Nikola Mandić, postiže pobjedonosni pogodak za momčad Zrinjskog koji su drugu godinu za redom podigli pehar pobjednika.

Na turniru za 3. mjesto igrali su GOŠK- RFK Novi Sad 1921 te nakon regularnog 1:1 gdje su gosti prvi došli u vodstvo u 16 minuti preko Reljića. Izjednačio je Šero na 1:1 u 84. minuti iz kaznenog udarca te se prišlo izvođenju kaznenih udaraca. Uspješniji su bili  domaći igrači i pobjedili s 5:4.

Vrijedni organizator za prva tri mjesta dodijelio je pehare u trajno vlasnštvo. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Leonardo Petrović (Jadran LP), dok je nagradu za fair play dobio debitant na turniru RFK Novi Sad 1921.

Piše: Branko Kulidžan

Foto: Čapljinski portal

Više u kategoriji Izdvojeno