IzdvojenoSport

UMJESTO ČESTITKE Prije 22 godine osnovana je Udruga lađara Staševica

0

22 GODINE Udruge lađara Staševica 30.06.2002. – 30.06.2024.

Prije 22 godine osnovana je Udruga lađara Staševica.

Dana 30. lipnja 2002. godine u mjestu Staševica održana je sjednica osnivačke skupštine. Na skupštini je usvojen statut, te nakon usvajanja statuta također su izabrani članovi tijela upravljanja, te je za prvog predsjednika jednoglasno izabran Boro Bustruc. Udruga lađara Staševica je upisana 04.07.2002. godine u registar udruga Republike Hrvatske. Grb udruge je dizajnirao i nacrtao akademski slikar Jure Jovica. Dužnost predsjednika lađara su obnašali: Boro Bustruc, Miroslav Kužić, Ranko Marević, Jakov Marević, Darko Marević, Mario Marević.

Najveći uspjeh udruga je ostvarila 2008. godine kada je postala pobjednik 11. maratona lađa, te je tada po prvi puta pobjednički štit kneza Domagoja otišao iz Neretve preko brda. Svima će nam ostati u sjećanju nezaboravna noć prvaka koja je bila organizirana u samom mjestu na školskom igralištu gdje je prisutne goste zabavljao Dražen Zečić.

Udruga je osim na maratonu, sudjelovala i na raznim događanjima kao što su: kolona sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, lađarski kup na Jarunu, liga mladih lađara, kup Župe Bagalovići, lađari na La Manchu, tragom pradjedova Italija, mini regata neretvanski lađara Trogir, dani neretve u Pragu.

Udruga lađara Staševica se zahvaljuje svim sponzorima, prijateljima, veslačima, ljudima koji su kroz sve ove godine sudjelovali, pomagali da se tradicija održi i da udruga stvori temelje za neke nove generacije.

SRETAN ROĐENDAN!

Više u kategoriji Izdvojeno