IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

U konzervi graha kupac pronašao štakora: Iz Konzuma se povlači cijela serija!

0

Jedan je kupac doživio vrlo neugodno iskustvo nakon otvaranja konzerve smeđeg graha koju je kupio u Konzumu. Unutra je ugledao veći komad štakora, preciznije zadnji dio s repom.

Odmah se obratio Europskom centru izvrsnosti potrošača, odnosno njihovoj stranici na Facebooku Halo, inspektore, gdje je objavljena priča, ali i prateće fotografije.

Nakon toga reagirao je Državni inspektorat, ali i trgovački lanac Konzum, koji u okviru brenda K plus plasira grah Garden good. Proizvođač je talijanska tvrtka Fiamma Vesuviana S.R.L.

Konzum je odlučio povući cijelu seriju neto količine 400 g, LOT broja L M261, s rokom upotrebe do 17. rujna 2026. godine.

“Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri. Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje.

Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje. Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere.

Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju. Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila konzum@konzum.hr“, odgovorili su iz Konzuma, a prenosi Facebook stranica Halo, inspektore.

Više u kategoriji Izdvojeno