Crna kronikaIzdvojeno

TRAGIČAN KRAJ Nakon tri dana HGSS pronašao tijelo nestale Čehinje na Biokovu iznad Drvenika

0

U petak, 28. lipnja 2024., u popodnevnim satima, iznad mjesta Drvenik, započela je intenzivna potražna akcija HGSS stanice Makarska.

Neposredno nakon što su prijateljice nestale osobe zatražile pomoć, stanica Makarska s 12 spašavatelja izlazi na teren te uz podršku lokalnog DVD-a Drvenik, potražnih timova HGSS-a i bespilotnih letjelica intenzivno traga za stranom državljankom.

Nakon trodnevne potrage, u nedjelju jutro, pomoću drona, nestala osoba je pronađena. Unatoč predanom radu i naporima svih sudionika, ishod je tragičan i duboko žalostan.

– Cijenimo hrabrost i solidarnost svih koji su sudjelovali u akciji spašavanja, kao i podršku koju su pružili volonteri i lokalna zajednica. Nastavimo zajedno brinuti i podržavati jedni druge u izazovima koji su pred nama – izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja iz Makarske.

Kako podsjeća portal Morski.hr, 28. lipnja 2024.godine prijavljen je nestanak državljanke Češke, rođene 1948. godine, koja se udaljila iz mjesta Drvenik, Donja Vala. Inicirano je traganje za osobom u koju su se uključili pripadnici HGSS-a i vatrogasci.

Više u kategoriji Crna kronika