GradIzdvojenoSport

SVEČANOST Grad Ploče čestitao pločanskim rukometašicama i najavio novosti u sportskoj dvorani

0

Jučer su u prostorima gradskog poglavarstva zamjenik gradonačelnika Ivan Marević, predsjednica gradskog vijeća Grada Ploča Marina Gradac i pročelnik upravnog odjela za gospodarski razvoj Damir Živković, ugostili delegaciju RK Dalmatinke Ploče koju su činili trener U15 selekcije Ante Jerković, trener seniorske selekcije Ivan Jerković, te igračice Antea Jerković, Nina Burđelez i Vanesa Bebić.

Povod je bila uspješno završena rukometna sezona u kojoj su rukometašice U17 izborile završnicu 1. HRL U17 – žene i postale viceprvakinje Hrvatske, a seniorke izborile četvrto mjesto u ukupnom poretku 1 HRL – žene i plasman na natjecanje u EHF European kupu. Posebno veseli činjenica da su igračice Antea Jerković, Nina Burđelez i Vanessa Bebić izabrane u najbolju ekipu turnira, te što je Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije proglasila Ninu Burđelez najuspješnijom sportskom nadom u Dubrovačko-neretvaskoj županiji za 2023. godinu.

Ivan Marević se zahvalio klubu, prvenstveno igračicama svih uzrasta, što putem vrhunskih rezultata daju nemjerljiv doprinos promociji Grada Ploča.

„Ponosni smo na uspjeh koji ostvaruje RK Dalmatinka i sretni što se putem vrhunskih rezultata daleko čuje za naš Grad. Ovaj uspjeh je zalog svijetle budućnosti, kako Dalmatinke, tako i pločanskog sporta u cjelini i to ćemo svakako nastaviti podržavati“.

Pročelnik Živković je potom predstavio novo tehničko rješenje za Dom sportova koje će rukometašicama, ali i drugim korisnicima terena u velikoj dvorani olakšati odvijanje njihovih sportskih aktivnosti. Naime, na prozore velike dvorane postaviti će se vertikalne tende s automatiziranim sustavom dizanja i spuštanja koji će onemogućavati pretjerani prodor sunčeve svjetlosti u dvoranu i omogućiti odvijanje treninga ili utakmica bez sunčevog odsjaja koji je do sada ometao aktivnosti u drugom dijelu dana.

Grad Ploče još jednom čestita RK Dalmatinci na uspješnoj sezoni i želi sportsku sreću u novim domaćim i europskim izazovima.

Više u kategoriji Grad