0

Za koji dan ulazimo u prosinac i službeno počinje blagdanski period u godini, a on označava i određenu vrstu hrane koja se pojavljuje na stolu pojedinih domova diljem zemlje. Mnogi s nabavom pojedinih namirnica koje mogu stajati krenu ranije i ciljano da ne bi ostali praznih ruku, a kako bi izbjegli gužve u trgovinama i šoping-centrima netom pred Badnjak.

Jedna od namirnica koje mnogi Hrvati tradicionalno jedu za Badnjak je sušeni bakalar, a po katalozima trgovina primijetili smo da se krenuo pojavljivati na policama. Stoga se Index shopping uputio u par trgovina da izvidi ponudu i cijene.

Čini se da bakalar iz godine i godinu drastično poskupljuje pa je i pitanje na koliko će se stolova naći ove godine. Naime, 2021. godine kilogram je koštao od 26 do 34 eura, a prošle godine od 33 eura do 42 eura. Ove godine su cijene još više.

Tako u Konzumu sušeni bakalar košta i 51.49 eura za kilogram, u Tommyju je 41.49 eura za kilogram, a u Plodinama su ga našli po akcijskoj cijeni koja iznosi 39.98 eura. Nešto je povoljniji smrznuti Ledov bakalar, ali ne i puno povoljniji. Naime, 400 grama trenutno na akciji košta 9.99 eura u Intersparu i Plodinama.

Izvor: Index.hr

Više u kategoriji Politika i gospodarstvo