0

Danas smo pisali o odličnim rezultatima pločanskih stolnotenisača koje su ostvarili na turniru u Vela Luci koji nisu slučajnost i koji potvrđuju dominaciju STK PLOČE u seniorskim kategorijama.

Iz kluba se zahvaljuju Gradu Pločama na svesrdnoj potpori za njihov rad i potrebi za bavljenje tenisom jer kako kažu, uprkos skromnim uvjetima za treninge, ne nedostaje im borbenosti i spremnosti da dostojanstveno prezentiraju svoj grad.

Ponajveći značaj ovih susreta vide u prigodi da se zajednici predstave najdragocjeniji sudionici, kako to rade mladi članovi iz STK Konavljanin Grude, STK Libertas Marinkolor Dubrovnik i STK Lučica Vela Luka. Pedesetak dječaka i djevojčica srčanim su borbama za svaki poen,
radošću kod pobjede i suzama kod poraza, posebnim šarmom i svježinom obilježili tradicionalni turnir u Vela Luci.

“Osvjedočeni koliko koristi i radosti naš sport donosi mladima sretni smo
što je stolni tenis pustio korijenje u našoj županiji. Pitamo se istovremeno o mogućnostima da se to dogodi i u našem gradu. Ploče, na očigled i radost svima, žive i rastu brigom i radom svih građana, a zalaganje male grupe entuzijasta stavilo je grad Ploče na stolnotenisku kartu županije” – pošu na svojim stranicama članovi pločanskog kluba i nude konkretna riješenja.

Osiguran prostor, produženo vrijeme za mogućnost treninga u terminima odgovarajućim za učenike, stručna trenerska pomoć otvorili bi mladima svijet stolnog tenisa. Igranje tenisa uz fizičke dobrobiti dokazano pomaže zdravlju i funkcionalnosti moždanih stanica. Nasuprot klađenju, alkoholu, ovisnostima, stolni tenis gradi koordinaciju i podučava samokontroli.

Možemo li pokušati relativno skromnim ulaganjima, ponuditi danas to blago djeci Ploča?

Pripremio: Klik Ploče

Više u kategoriji Izdvojeno