0

Istražitelji odjela kriminalističke vojne policije uhitili su u utorak djelatnog časnika (42) zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Istražitelji kriminalističke vojne policije u koordinaciji s USKOK-om proveli su kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena sumnja da je uhićeni od travnja 2021. do kolovoza 2023. godine počinio navedena kaznena djela.

Naime, sumnja se da je kao zapovjednik Podsredišta za skladištenje materijalne imovine Doljani, u sastavu Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske, u izvješća i popise djelatnika angažiranih na zadaćama održavanja i uništavanja ubojnih sredstava unosio neistinite podatke te da je izvješća vlastoručno potpisivao i ovjeravao, a na temelju tih neistinitih podataka MORH mu je neosnovano isplatio dnevne pirotehničke dodatke u bruto iznosu od 15.042,28 eura, piše Dnevnik.hr.

Nadalje se sumnja da je svojim podređenim djelatnicima nalagao da tijekom radnog vremena obavljaju građevinske i druge radove na izgradnji njegove kuće te da službenim vozilima prevoze građevinski materijal na to gradilište i da prilikom izvođenja radova koriste strojeve u vlasništvu OSRH-a. Na taj je način oštetio Republiku Hrvatsku za iznos od najmanje 15.953,53 eura dok je sebi pribavio nepripadajuću materijalnu korist u iznosu od 6.727,91 eura.

Sumnja se da je i otpadnu metalnu masu – mesing dobivenu nakon uništavanja streljiva, koja je u vlasništvu države, prodao trgovačkom društvu ovlaštenom za otkup sekundarnih sirovina za ukupni iznos od 1.480,40 eura, a novac je zadržao za sebe.

Uhićeni je predan pritvorskom nadzorniku, a USKOK-u je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Više u kategoriji Crna kronika