IzdvojenoRegija

PRIPREMITE SE U srijedu mjestimice 40 stupnjeva, neće popustiti do kraja tjedna

0

Bližimo se kraju prve dekade srpnja, čime klimatološko ulazimo u samo srce ljeta. U novom tjednu nad našim dijelom Europe u cijelosti će dominirati stabilna anticiklona što je karakteristično za sredinu srpnja, prosječno jedan od najstabilnijih dijelova godine.

Dok smo prošli tjedan malo odahnuli od velikih ljetnih vrućina, one nam se vraćaju “na velika vrata”, već od utorka. Ne samo da će ponegdje biti iznad 35°C, nego dijelovi zemlji mogu dosegnuti temperaturu zraka od iznimno vrućih 40 stupnjeva Celzijusa, prognozira Dalmacija danas.

Danas nas očekuje pretežno vedro. Ujutro će puhati burin, danju slab do umjeren maestral koji u kanalima među otocima u kasnim popodnevnim satima može prolazno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka od 16 do 26°C, najviše dnevne od 30 do 35°C.

Utorak donosi pretežno vedro vrijeme. Ipak, popodne tek ponegdje u Dalmatinskoj zagori može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Ujutro će puhati burin, danju slab do umjeren maestral koji u kanalima među otocima u kasnim popodnevnim satima može prolazno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka od 17 do 27°C, najviše dnevne od 32 do 39°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana. Popodne je tek ponegdje u Dalmatinskoj zagori moguć umjeren razvoj oblaka. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Od jutra još toplije, u najtoplijem dijelu dana većinom od 33 do 40°C.

Stabilno i pretežno vedro bit će u četvrtak. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Noći i jutra bit će neugodno topli, ponegdje i vrući. U najtoplijem dijelu dana većinom od 34 do 40°C.

Petak i dani vikenda donosi pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će većinom biti slab, noću burin, danju maestral. Zadržat će se vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 32 do 38°C, prognozira Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno