Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku i Erasmus student network Dubrovnik, a uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Studentskog centra Dubrovnik Vas s velikim zadovoljstvom pozivaju na humanitarni buvljak koji za cilj ima prikupiti sredstva za hvalevrijedan rad udruge Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Humanitarni buvljak će se održati od 25. do 26. ožujka od 10:00 do 17:00 sati, a na buvljaku ćete imati priliku odabrati odjevne predmete po povoljnim cijenama.

Ukoliko imate odjeću koju više ne nosite, a koja je u dobrom stanju, bilo bi nam zadovoljstvo kada biste je donirali i time dali svoj doprinos ovoj akciji. Odjeću, obuću, modne dodatke i nakit možete donirati u Studentskom Centru od 20. – 23. ožujka od 15:00 do 18:00 sati.

Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije osnovana je u svibnju 2008. godine, na inicijativu roditelja djece predškolske i školske dobi te djeluje na području grada i županije. Svojim radom korisnicima osigurava one aktivnosti koje sustav zdravstva i obrazovanja nije omogućio ili su iste nedostatne s obzirom na broj i potrebu njihovih korisnika.

Temeljni cilj Udruge je osigurati što kvalitetniji život osobama s Down sindromom, senzibilizacija društvene zajednice, unapređivanje zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja, te uključivanja osoba s DS u sve segmente društvene zajednice.

Više u kategoriji Regija