IzdvojenoLuka Ploče

POSLOVNI POTEZ Luka Ploče kupila zagrebačku firmu koja se bavi cementom, vrijednost tri milijuna eura

0

Luka Ploče d.d., kao izdavatelj gore navedene vrijednosnice koja je uvrštena na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d., obaviještava da je danas, 22. svibnja 2024. godine, dostavljena obavijest o potpisanom ugovoru o kupnji 100% udjela u trgovačkom društvu New concrete technologies d.o.o. sljedećim nadležnim i propisanim regulatorima:

  • Zagrebačka burza d.d.,
  • Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) u Službeni registar propisanih informacija (SRPI),

te je ista obavijest objavljena na službenim Internet stranicama društva www.luka-ploce.hr.

Luka Ploče d.d. je s prodavateljem sklopila ugovor o kupnji 100% poslovnog udjela u trgovačkom društvu New concrete technologies d.o.o., Zagreb. Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 3.000.000 eura.

Riječ je o trgovačkom društvu koje u dugoročnoj potkoncesiji ima postrojenja za miješanje, testiranje te uvrećavanje cementa, a čijim stjecanjem će Luka Ploče d.d. postići objedinjivanje cjelokupne cementne infrastrukture.
Također, riječ je o trgovačkom društvu koje u svom vlasništvu ima plovilo registrirano pri Hrvatskom registru brodova za obavljanje djelatnosti jaružanja u Republici Hrvatskoj.

Preuzimanje trgovačkog društva New concrete technologies d.o.o. pokazuje stratešku usmjerenost na daljnji rast Luke Ploče d.d. i diversifikaciju djelatnosti na nova tržišta, kao što su tržište cementa i tržište tehničkog održavanja plovnih puteva.

Više u kategoriji Izdvojeno