0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i 4 su lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene 2 prometne nesreće

Foto: ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 426 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 54 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 59 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 143 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,63 g/kg izmjerena je 38-godišnjaku koji je jučer, 10. prosinca, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku tijekom redovne kontrole prometa.

Vozač je upravljao motociklom dubrovačkih registarskih oznaka, te je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima A kategorije.

Najveća kazna izrečena je u Pločama – privremeno oduzeto vozilo i određena zatvorska kazna

Najveća kazna izrečena je 46-godišnjaku koji je u ponedjeljak, 4. prosinca u večernjim satima zaustavljen tijekom prometne kontrole na ušću rijeke Neretve u Pločama.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola i to do sredine 2025. godine.
Obzirom da se radi o recidivistu prometnih prekršaja, vozaču je privremeno oduzeto vozilo te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 dana.

Više u kategoriji Crna kronika