IzdvojenoSport

Odličan nastup pločanskih šahista na turniru u Aržanu 2024.

0

Jučer je u Aržanu odigran tradicionalni turnir, 19. po redu, koji je okupio veliki broj igrača, njih 144 došlo se zabavit i natjecati.

Među njima 3 velemajstora, 7 internacionalnih majstora i 6 Fide majstora. Na kraju je čak 5 igrača imalo bodovni učinak 7.5 iz 9, ali najbolje dodatne kriterije imao je IM Rogulj Branko koji osvaja prvu nagradu.

Iz Šahovskog kluba Ploče nastupilo je 5 igrača s vrlo dobrim bodovnim učinkom.

Filipović Miroslav završio je turnir najuspješnije na visokom 20. mjestu s bodovnim učinkom 6/9 i pozitivnom korekcijom rejtinga od +32, a na putu je ulovio i vrijedan “pljen” pobjedivši IM Srđana Šalu koji je prošle godine bio pobjednik Aržana.

Porobija Antonio imao je isti bodovni učinak 6/9, završio je na 23. mjestu uz dobitak rejtinga +22.

Ćorić Tomislav ugodno je iznenađenje s visokim 28. mjestom, odličnim bodovnim učinkom 6/9, te popravkom rejtinga od +19.

Ivanković Ivo također je imao uspješan turnir. Ostvario je 5.5/9, ali u zadnjem kolu nije imao sreće sa ždrijebom protiv jakog velemajstora. Konačno mjesto 34., rejting +9.

Paviša Viskić osvojio je 5/9. Kiks u zadnjem kolu koštao ga je istog bodovnog učinka kao što je imala većina kolega iz kluba (6/9). Turnir je završio na solidnom 49. mjestu, ali gubitci u mečevima u kojima je bio favorit koštala su ga rejtinga za -27. Za utjehu jedini je igrač kluba koji je osvojio nagradu, i to u specijalnoj kategoriji za veterane starije od 70g, ostvario je treće mjesto.

Foto: Jurica Galoic/arhiva

Više u kategoriji Izdvojeno