0

Makarski policajci zaprimili su dojavu da je u mjestu Gradac 34-godišnji muškarac fizički napao 58-godišnjaka kojeg je zatim izbacio iz kuće.

Policajci su odmah izišli na mjesto događaja te zatekli starijeg muškarca na ulici, dok se 34-godišnjak zatvorio u stan i zaključao uputivši prijetnju policajcima da će pucati ako mu se priđe i dođe na vrata.

– Nakon razgovora s policijskim službenicima 34-godišnjak je izišao iz stana i predao se te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Provedenim istraživanjem 34-godišnjak se sumnjiči da je rukama uhvatio za vrat i prsa i fizički izgurao iz kuće 58-godišnjaka čime je počinio prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Oštećeni 58-godišnjak je odbio liječničku pomoć, dok je spomenutom 34-godišnjem počinitelju izrečena mjera opreza zabrane približavanja i podnesen je optužni prijedlog sudu u Makarskoj.

Nadalje, u odnosu na upućenu prijetnju i onemogućavanje postupanja policijskim službenicima provedenim istraživanjem se sumnjiči za kazneno djelo prisile sukladno Kaznenom zakonu te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, prenosi Slobodna Dalmacija.

Više u kategoriji Crna kronika