GradIzdvojeno

NOVI LABORATORIJ NA KLOKUNU Izvor Ploče potpisao ugovor vrijedan 12.600,00 eura za implementaciju mikrobiološkog laboratorija

0

Dana 04. lipnja 2024. godine ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručio je ugovor o financiranju projekta “Laboratorij suradnje” u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Partneri na projektu su Javno poduzeće “BROĆANAC” d.o.o. Čitluk i IZVOR PLOČE d.o.o.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 53.750,00 EUR. Ministarstvo se obvezuje financirati prihvatljive aktivnosti ukupnog iznosa 30.100,00 EUR odnosno 12.600,00 EUR za IZVOR PLOČE d.o.o. i 17.500,00 EUR za Javno poduzeće “BROĆANAC” d.o.o. Čitluk.

Cilj projekta je formiranje laboratorija za analizu vode za ljudsku potrošnju u svrhu prekogranične znanstveno – tehničke suradnje te razmjene znanstvenih i praktičnih iskustava u upravljanju sustavima obrade pitke i otpadne vode.

Na vodocrpilištu Klokun tako će se, uz postojeći fizikalno – kemijski laboratorij, implementirati mikrobiološki laboratorij. Isto tako, na pročistaču otpadnih voda Javnog poduzeća „BROĆANAC“ d.o.o. Čitluk implementirati će se fizikalno – kemijski i mikrobiološki laboratorij.

Više u kategoriji Grad