IzdvojenoRegija

NIŠTA OD BRZOG DOLASKA LJETA Iskoristite sunčani ponedjeljak, već sutra nova promjena vremena

0

Vikend za nama donio je izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, no oborine općenito nije bilo, a temperature zraka bile su visoke, većinom od 22 do 28°C.

U novom tjednu bit će svega – i sunca i kiše; i bure i juga, prognozira Dalmacija danas. Sve do kraja mjeseca temperature će biti u skladu s prosjekom za dio godine, što znači da preuranjenih vrućina, za razliku od nekih prethodnih godina, neće biti.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i u većini krajeva suho. Popodne uz lokalno jači razvoj oblaka tek ponegdje u Dalmatinskoj zagori može biti pokoje kiše kapi. Vjetar slab, danju s mora. Navečer na moru jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u većini predjela od 15 do 21°C, a najviše dnevne od 22 do 27°C.

Utorak će biti znatno nestabilniji. Bit će i sunčanih i oblačnih razdoblja, no povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Općenito će najviše pljuskova moguće u Zagori, pa će tamo mjestimice pasti preko 30 litara kiše po metru kvadratnome. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru će biti vrlo jakih udara. Sparno s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 28°C.

Ponovno stabilnije vrijeme očekuje nas u srijedu, ali su i dalje mogući povremeni slabi pljuskovi. Zapuhat će tramontana koja na moru prolazno može imati jake udare. Bit će neznatno svježije.

Ako tražite dva suha dana u nizu, to će sigurno biti četvrtak i petak. Bit će pretežno sunčano. U četvrtak će još biti tramontane i zapadnjaka, osobito na moru u popodnevnim satima, u petak će vjetar posve oslabiti. Jutra umjereno svježija, danju ugodno, većinom od 22 do 27°C.

Ponovno promjenjivije bi moglo biti u subotu u kojoj će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Ipak, povremeno su mogući kiša ili pljuskovi s grmljavinom, osobito popodne. Danju neznatno svježije.

Slično ili malo stabilnije očekuje nas u nedjelju. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C, prognozira Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno