GradIzdvojeno

„Možda bi trebao s nekim razgovarati“ Savjet mladih Grada Ploča organizira besplatnu radionicu

0

U suradnji s Gradom Ploče, Savjet mladih Grada Ploča organizira besplatnu radionicu „Možda bi trebao s nekim razgovarati“.

🗓️ Radionica koja će se održati 1. ožujka 2024. u 19:15 u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića namijenjena je zaposlenicima srednje škole.

👩🏻👩 Radionicu će održati Ivana Mostarac, psihoterapeut pod supervizijom i Milka Ramić, psiholog terapeut u edukaciji, osnivačice Centra za mentalno zdravlje, stručnjakinje u području mentalnog zdravlja i brige o sebi.

Cilj radionice je upoznati polaznike sa znakovima narušenog mentalnog zdravlja i kod sebe i kod djece, destigmatizacija mentalnih teškoća, kao i upoznavanje s različitim vrstama stručnjaka za mentalno zdravlje. Polaznici radionice upoznat će se s mogućnostima koje su im na raspolaganju kod pružanja pomoći djeci i mladima u potrebi, te mogućnostima traženja pomoći za sebe.

Ova prva radionica uvod je u ciklus psihoedukativnih interaktivnih radionica koje se planiraju održavati tijekom cijele 2024. s mladima Grada Ploča, kao i osobama koje brinu o njihovom zdravom razvoju i dobrobiti, a nove se očekuju već u ožujku.

ℹ Neke od tema koje će obuhvatiti psihoedukativne interaktivne radionice su:

▶️ Koji sistem je dobitni? (Zašto je jedini dobitni sistem u kockanju – ne kockati?)
▶️ Mitovi o ovisnosti!
▶️ Kako (ne)izgleda zdrava ljubav? (Kako prepoznati signale loše partnerske veze kod mladih?)
▶️ Asertivna komunikacija
▶️ Zašto je ogledalo najbitnija stvar u tvom životu? (samopouzdanje i slika o sebi)

Više u kategoriji Grad