EkologijaIzdvojeno

LUČINO RAZDOLJE Živnulo gradilište županijskog Centra za gospodarenje otpadom, grade se pristupne ceste

0

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem obišao je radove na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Trenutačno se na gradilištu izvode radovi na izgradnji pristupne ceste, temelja za buduću trafostanicu, kao i drugi pripremni radovi.

Podsjetimo, Centar za gospodarenje otpada Dubrovačko neretvanske županije Lučino razdolje gradi se na području Općine Dubrovačko primorje. U sklopu projekta gradit će se pet pretovarnih stanica (Dubrovnik, Metković, Janjina, Korčula i Lastovo) za pripremu i pretovar otpada namijenjenog transportu prema Centru za gospodarenje otpadom Lučino razdolje na obradu i odlaganje.

Projekt je planiran u svrhu uspostave integralnog sustava gospodarenja otpadom na području Dubrovačko neretvanske županije, a cilj mu je da služi organiziranom, gospodarski usmjerenom i cjelovitom načinu gospodarenja miješanim komunalnim otpadom na području pet gradova i 17 općina DNŽ. Vrijednost projekta je veća od 54 milijuna eura.

U obilasku gradilišta bili su i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Silvio Markota te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić.

Više u kategoriji Ekologija