IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

KRSTIČEVIĆ REAGIRAO NA PROZIVKE Dogodila se nenamjerna pogreška djelatnika Grada

0

Nakon što je u priopćenju pločanski HDZ prozvao gradonačelnika Krstičevića, a odnosi se na izvršenje Proračuna, o čemu smo pisali, reakciju prozvanog gradonačelnika prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

Činjenica je da su gradskim vijećnicima za današnju sjednicu dostavljeni materijali koji su sadržavali podatke koji su bili netočni.  To se dogodilo kao nenamjerna pogreška djelatnika Grada iz upravnog odjela za financije.

Čim smo osvijestili pogrešku kojom smo i sami bili neugodno iznenađeni, povukli smo točke s Gradskog vijeća te smo kontaktirali tehničku podršku pružatelja usluge podrške računovodstvu i u suradnji s njima nedvojbeno utvrdili postojanje odstupanja – ističe gradonačelnik Krstičević.

Odmah smo pristupili korekcijama te će novi materijali vijećnicima biti dostavljeni na donošenje predstavničkom tijelu u zakonskom roku, do 31. svibnja 2024.

Ono što nam također slijedi je unutarnja revizija, utvrđivanje svih činjenica i odgovornosti, a potom i odluka o eventualnim sankcijama. Iako uvijek postoji mogućnost za grešku uzrokovanu ljudskim faktorom, ovo nije način na koji želimo da se obavlja posao unutar gradske uprave.

Ispričavamo se svim građanima koji su eventualno bili dezinformirani zbog spomenute greške.

Vezano uz ostatak teksta, s obzirom na to da ne odgovara činjenicama te civiliziranoj i argumentiranoj razini komunikacije, ne možemo ponuditi odgovor koji bi bio u korelaciji.

Povodom Dana grada, do kraja tjedna, javnosti ćemo prikazati cijeli niz realiziranih, u tijeku i planiranih kapitalnih i manjih projekata koji će najbolje demantirati sve navode – zaključuje Krstičević.

Izvor: Stanislav Soldo/Slobodna Dalmacija

Više u kategoriji Izdvojeno