IzdvojenoZabava i kultura

KRALJ STOPALA Toni Ostojić ruši stereotipe i postavlja standarde

0

Prošla je godina dana otkako se Toni prvi put predstavio javnosti kao jedini muški pediker iz Ploča. Posjetili smo ga u salonu njegove supruge Petre Pendić Ostojić, gdje nas je dočekao uvijek nasmijan i dobro raspoložen.

Toni, kako ste ti i supruga došli na ideju da, osim što ste bračni, postanete i poslovni partneri, odnosno njen djelatnik u salonu?

– Znam da nije uobičajeno da se muškarac bavi ovim poslom, ali mene oduvijek prati glas pedantne osobe koja ima oko za detalje, pa sam bio logičan izbor što se tiče pedikure. Ona sama po sebi zahtjeva preciznost i strpljenje uz naravno i osjet za estetiku.

Ljeti se uvijek poveća obim posla i tako je nekako sve krenulo, vjerojatno da mi žena nema salon ne bi nikad niti pomislio da bih mogao biti pediker.

Kako ste se usavršili odnosno kako ste izbrusili zanat?

– Polazio sam tečajeve za estetsku pedikuru na kojima sam evo bio jedini muškarac. U svojoj grupi sam se pokazao kao najbolji polaznik iako su sa mnom bile i polaznice koje već imaju svoje salone. Ne kažem da moje kolegice nisu dobre, dapače, nego je ovo jednostavno nešto što meni leži.

Kako su klijenti reagirali na vas ispočetka, vjerujemo da su se sad već svi navikli?

– Pa bilo je skepticizma svakako. I sam sam na početku bio pod tremom, trebalo mi je nešto duže vremena nego sad dok odradim pedikuru, opet ovisno želite li trajni ili obični lak. Sad sam već svoj na svom i nitko više ne sumnja u kvalitetu mog rada, a neugodnih situacija nikad nije bilo.

U salonu osim vas i vaše supruge rade još dvije djelatnice Ivana i Kata.

– Tako je, Ivana i Kata su dio našeg tima i bez njih bi bili kao vlak bez tračnica. Svi zajedno činimo jedan uspješan kolektiv.

Znaju li vas zezati u društvu s obzirom na stereotipe koji su ukorijenjeni u našoj okolini?

– Mislim da se danas više nego ikad cijeni kvalitetan rad jer ljudi za svoj novac žele dobro odrađen posao. Što se šala tiče ja ih sam čuvam za svoje klijente kao asa u rukavu da razbijem eventualnu nelagodu.

I zaista, u punom salonu Mystic beauty by Petra, sve odzvanja od smijeha klijenata izazvanog od simpatičnog pedikera Tonija koji razbija predrasude i u malim sredinama poput Ploča.

Razgovarala: Eleonora Doboš

Pri preuzimanju teksta i fotografija, obavezno je navesti klikploce.com.hr kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Više u kategoriji Izdvojeno