0

Situacija na samom požarištu na brdu Rujnica iznad Podrujnice, Općina Kula Norinska je jutros vrlo zadovoljavajuća. Nema otvorenog plamena i IZDIMLJAVANJA, a dok se samo požarište još uvijek čuva, izvjestili su jutros iz DVD Kula Norinska.

Na ruku gasiteljima idu i povoljne vremenske prilike budući da trenutno nema vjetra te je upravo u ovim trenucima počela padati i kiša što će svakako biti velika potpora gasiteljima.

“Zbog povoljne situacije jutros je s terena raspušten i preostali dio snaga iz drugih vatrogasnih postrojbi koji su došli u pomoć, te im se i ovim putem svima zahvaljujemo, a dok pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska i dalje ostaju na požarištu” – obavještavaju iz DVD Kula Norinska.

Podsjetimo, jučer u poslijepodnevnim satima je izbio veliki šumski požar na Rujnici u općini Kula Norinska. Izgorilo je desetak hektara guste mlade borove šume, makije i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Požar su gasili pripadnici DVD Kula Norinska uz pomoć JVP Metković i ostalih vatrogasnih postrojbi iz doline Neretve, a gašenju se pridružio i kanader.

Više u kategoriji Crna kronika