IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

IPAK NE IDE U SABOR Marija Vučković najveća je gubitnica na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jedinici

0

Unatoč velikoj izlaznosti birača, ovi parlamentarni izbori na krajnjem jugu ipak nisu donijeli nove političke trendove. Naime izlaznost u našoj, X. izbornoj jedinici bila 62,03 posto u odnosnu na 40,86 posto prije četiri godine iz kojih je, kao i ove, HDZ izašao kao pobjednik iako je u odnosu na prošle sa svojim partnerima osvojio 3,85 postotna poena manje.

Dubrovačko neretvansku županiju u novom sazivu Sabora zastupati dva HDZ-ovca, Branko Bačić i Mato Franković koji su bili zastupnici i u prošlom sazivu, SDP-ovac Mišo Krstičević te Iz Mosta Božo Petrov obzirom da je Nikola Grmoja metkovsku osobnu iskaznicu zamijenio zagrebačkom.

Izborno iznenađenje, što se tiče naše županije je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan kojem su ovo prvi parlamentarni izbori. Osvojio je pristojnih 5,27 posto glasova na listi HDZ-a, za razliku od ministrice poljoprivrede, Marije Vučković koja je na HDZ-ovoj listi najveća gubitnica u odnosu na izbore 2020. godine.

Vučković je u srijedu dobila povjerenje tek 1,63 posto birača HDZ-a (1308 glasova), dok je prije četiri godine imala skoro duplo više (2349). U Pločama je osvojila skromnih 568 preferencijalnih glasova.

Na listi ju je “preskočio” stranački kolega Damir Krstičević koji je sa posljednjeg mjesta osvojio 9.171 glasova (11,45%).

Njezin sugrađanin, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, također saborski debitant kao i hadezeovac Milan od ukupnog rezultata SDP-ove liste ovoj izbornoj jedinici, osvojio je odličnih 17,50 posto glasova, piše Dubrovački vjesnik.

 

Više u kategoriji Izdvojeno

Okrivljavanje žrtve

Kada čitate o ljudima u nevolji, ili žrtvama nasilja ili političkih okolnosti… nalazite li razloge zašto se to ...
Izdvojeno