0

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je o incidentu koji se rano jutros dogodio u Vrgorcu, u kojem je napadnut policajac a tri su osobe privedene.

Naime jutro oko 02 sata PGP Vrgorac zaprimio je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u objektu brze hrane i zatražen je dolazak policije na mjesto događaja.

Kako se navodi u izviješću, dolaskom policijskih službenika ispred objekta je zatečen muškarac, a dvije ženske osobe su se nalazile unutar objekta. Policijski službenici uočili su da se ženske osobe nalaze u vidno alkoholiziranom stanju, te da je u objektu razbacan i razbijen dio inventara. Na ženskim osobama i u objektu policijski službenici su uočili tragove nalik na krv.

Na zapovijed policijskih službenika da prestanu sa razbijanjem ženska osoba je odbila zapovijed i kada je policijski službenik ušao u objekt uhvatila ga za košulju, te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta. U cilju zaustavljanja daljnjeg napada nad istom su uporabljena sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje), međutim ona je i dalje nastavila s aktivnim otporom i vrijeđanjem policijskih službenika.

Nakon toga i muškarac koji se nalazio izvan objekta napada policijskog službenika i udara ga šakom u predjelu glave radi čega su i nad njim uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Međutim, muškarac tijekom postupanja i dalje nastavlja s pružanjem aktivnog otpora i upućuje prijetnje smrću policijskim službenicima.

Sve tri osobe su dovedene u službene prostorije, utvrđeno je da se nalaze pod utjecajem alkohola. Utvrđena koncentracija alkohola u organizmu kod muškarca iznosila je 1,56 g/kg, a kod ženskih osoba 1,66 g/kg i 2,23 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć.

U tijeku je kriminalističko istraživanje i obaviti će se očevid – javljaju iz PU splitsko-dalmatinske, prenosi Makarska danas.

Više u kategoriji Crna kronika