RegijaZabava i kultura

“HRVATSKA SLOGA” Mala knjižnica u Gradcu dobila neočekivanu životinjsku ‘pomoć‘ u selidbi

0

Nekoliko je knjižnica u našoj zemlji u kojima žive mačke, pa smo se na to navikli. Ima onih u kojima hrane mačke iz susjedstva, a mnoge vlasnicima pasa dozvoljavaju da slobodno uđu sa svojim ljubimcima. No, da u knjižnici živi bubamara, odnosno, da dođe ‘pomoći, to još nismo čuli.

Općinska Knjižnica “Hrvatska sloga” Gradac upravo je u procesu selidbe. Tim povodom objavili su simpatične fotografije gošće kakvu još nisu imali.

– Osim komunalnih djelatnika, volontera, slučajnih prolaznika, susjeda, prijatelja, maslinara, programera, gračkih trgovaca, u selidbi i reviziji fonda danima i noćima pomaže i jedna mala bubamara. Već je na obuhvatu 5. sveska Hrvatskog biografskog leksikona – napisali su uz fotografiju knjiga.

Nisu to jedine životinje koje borave u tom dijelu Gradca. U prizemlju zgrade iz koje se knjižnica upravo seli u veći prostor nalazi se frizerski salon koji je iznimno pet friendly i čija vlasnica ne samo da hrani sve mačke koje žive u okolici i vodi ih veterinaru, nego i pomaže u udomljavanju, a brojne je mačke dovela i sebi doma.

Više u kategoriji Regija