0

Nema sumnje, zima je posljednjih dana pokazala zube. Zahlađenje u kombinaciji s jakim zahlađenjem donijelo je najhladnije razdoblje dosadašnjeg tijeka zime. Mraz je noćas okovao cijelu Zagori, ali i dio obale i otoka.

Najnižih -15°C izmjereno je na Crometeo mjernoj postaji Sinjal, najvišem vrhu Hrvatske na Dinari. Čak -12°C izmjereno je na Velikom Kablu, najvišem vrhu Mosora, a zbog jake bure koja je noćas tamo puhala, osjet hladnoće padao je do -25 stupnjeva Celzijusa, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Temperature zraka prethodne noći (Pljusak.com)

Novi tjedan donosi nastavak prave zime, barem po pitanju temperatura zraka. Ipak, zadržat će se suho pa snijega, ali ni kiše neće biti. Bura će sve više slabiti s odmakom tjedna, ipak mogla bi puhati njegov veći dio. Osobito u dane vikenda osjet ćemo porast temperature zraka.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Pokoje snježne pahulje može biti tek na Dinari i Kamešnici. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Biokova će biti olujnih udara. Bit će vrlo hladno. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od -4 do 2°C, hladnije u planinskim krajevima. Najviše dnevne temperature većinom od 0°C ponegdje u Zagori do 6°C na otocima. Zbog bure, osjet hladnoće će biti izražen.

U utorak, srijedu i četvrtak bit će pretežno sunčano i suho. Puhat će slaba do umjerena bura, još samo u utorak ujutro mjestimice pojačana. Jutra će biti hladna, a mraza će biti ponegdje uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 2 ponegdje u Zagori do 8°C ponegdje na otocima.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u petak. Ujutro i navečer puhat će slaba bura, danju tiho ili slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro i dalje hladno, danju malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 4 do 10°C.

Pretežno sunčano će biti i u dane vikenda. Puhat će umjerena, na udare pojačana bura. Bit će toplije u odnosu na prethodne dane, osobito u nedjelje. U mnogim predjelima temperatura će danju prijeći 10°C, a na jugu se ponegdje može približiti i 15°C, prognozira Dalmacija danas.

Više u kategoriji Izdvojeno