0

Započeo je upis novih polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja “Grožđe i vino – od vinograda do stola”, kojeg je prošle godine pokrenuo Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Namijenjen je, pojašnjava prof.dr.sc. Edi Maletić, onima koji se već bave proizvodnjom grožđa i vina, ali i svim zaljubljenicima koji samo uživaju u kušanju i razgovorima o vinu pa žele o njemu saznati više.

Početak programa obrazovanja je 24. ožujka 2023., završetak siječanj/veljača 2024., a uvjeti upisa jednostavni – potrebno je imati minimalno 18 godina i isto tako minimalno završenu srednju školu.

Ukupnog je trajanja 200 nastavnih sati (88 sati teorijske i 112 sati praktične nastave) i nudi uravnotežen odnos teorijskih i praktičnih znanja. Točnije, svaki mjesec, tijekom 10 mjeseci, održavat će se jedan tjedni blok nastave (predavanja/praktična nastava) s tim da će termini biti unaprijed utvrđeni te će se nastava u pravilu održavati u popodnevnim/večernjim satima (teorijski dio) i subotom (praktični dio).

Tematske cjeline pojedinih blokova planirane su u najprikladnijem razdoblju godine, u skladu s tehnološkim zahvatima koji se tada provode u vinogradu i podrumu. Teorijski dio će se održavati u predavaonicama Fakulteta, a praktični na pokušalištu “Jazbina” i na terenu odnosno kod proizvođača grožđa i vina.

Cijena programa je 1.000 eura (oslobođeno PDV-a, moguće obročno plaćanje).

Za više informacija možete se javiti prof. Maletiću, email: emaletic@agr.hr ili broj telefona 01/4627 971 i Sonja Stanić vitis@agr.hr, 01/4627 985.

FOTO: Licencirane fotografije / Autor: Vrgorac

Više u kategoriji Izdvojeno