IzdvojenoRegija

Gradac gradi imidž po uzoru na Gaudija: Nakon skala s mozaikom idu na nove projekte

0

Kada je u svojem programu direktorica TZ-a Gradac Jelena Mateljak navela projekt mozaikom popločanih skala, ideja je naišla na pozitivne komentare, no i određenu skepsu. Bilo je pitanja oko toga hoće li popločana ulica biti skliska, tko će realizirati ideju, a nevažna stavka nisu bile ni financije. Naime, činjenica da hoteli Laguna i Labineca nisu otvoreni ujedno podrazumijeva i veliki gubitak za proračun TZ-a.

Međutim, entuzijastična direktorica zapela je, pronašla je umjetnicu Adnu Bakiju koja je osmislila vizual i započela radove, a kasnije i vrsnog keramičara Petra Petrušića koji je zamišljeno i odradio. Financijski su ih pomogli Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, koja je prepoznala dobru turističku priču, i Općina Gradac koja je financirala pripremne radove i podzemne instalacije.

– Ideja mi je bila obnoviti i urediti jednu ulicu u mjestu po uzoru na Gaudija u Barceloni. Ponosna sam što smo u prvoj polovici mandata uspjeli realizirati tu ideju, a nakon prvotne sumnjičavosti, mještani sad samo imaju riječi hvale. Turisti se stalno fotografiraju i često vidim objave na društvenim mrežama i pohvale. Nadam se da će ova lokacija biti prepoznatljiva za mjesto, kazuje za Makarsku danas Jelena Mateljak.

Riječ je u Ulici Stjepana Radića, a popločana površina iznosi 250 kvadrata.

– Namjeravamo nastaviti širiti tu ideju na druge lokacije i na neki način povezati tehniku mozaika. Na ulazu u mjesto imamo cvjetnjak gdje će biti betonska klupa koju će umjetnica polijepiti mozaikom, ispričala nam je direktorica TZ-a kojoj očito ne nedostaje volje i ideja.

Izvor: Ivona Ćirak/Makarska danas

foto TZ Gradac

Više u kategoriji Izdvojeno