IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

FOKUS I REPUBLIKA Mato Pavličević predvodi listu za 10. jedinicu, na listi i Pločanin Marijo Volarević

0

Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, novinar Mato Pavličević nosit će listu stranke Republika za 10. izbornu jedinicu, a čiji je predsjednik Damir Vanđelić.

Koalicija Fokus i Republika predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu izborne liste u 11 izbornih jedinica.

“Na listama su dokazani ljudi, kako na lokalnim razinama kojima upravljaju, tako i u sektorima koji su se bavili!”, istaknuli su uoči predaje lista čelnik Fokusa Davor Nađi te predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić.

Među tim ljudima je i Dubrovčanin Mato Pavličević, član Republike i kako smo već naveli nositelj liste za 10. izbornu jedinicu.

„Mi ne nudimo obećanja, nego konkretna rješenja koja su javno objavljena u našem programu. Država, republika, je naša majka a majku ne smijemo krasti. Isto tako majka treba brinuti o svojim građanima, od najmlađih pa do najstarijih, da svi imaju život kakav zaslužuju i jednake mogućnosti!”, rekao je tom prilikom Mato Pavličević, prenosi dubrovniknet.hr

Na 14. mjestu liste Fokusa i Republike nalazi se Pločanin Marijo Volarević, potpredsjenik stranke Republika.

Marijo je rođen 1972. godine u Sarajevu, a odrastao je u Pločama. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te DSM studij menadžmenta, a trenutno je na doktorskom studiju na Fakultetu za informacijske studije (FIŠ) u Novom Mestu, SIovenija.

Bogatu poslovnu karijeru započinje na fakultetu, a nastavlja kroz brojne tvrtke, industrije  i menadžerske pozicije u PLIVI, Hrvatskom Telekomu, Amplexoru i drugima. Tri i pol godine je s obitelji živio i radio u New Jerseyu, USA.

Trenutno je na funkciji direktora Digitalne izvrsnosti u JGL-u, vanjski predavač u Algebri i ponosni mali proizvođač internacionalno nagrađivanog maslinova ulja u obiteljskom OPG-u. Oženjen i otac dvoje djece.

Damir Vanđelić je nedavno na svom Facebook profilu otkrio da mu je uzor Dubrovačka Republika i da je zato, između ostaloga, odabrao ime „Republika“ za svoju stranku:

„Zašto je Dubrovačka Republika dobar uzor nove političke paradigme i zašto je naša stranka uzela ime Stranka Republika? Osim očigledne potrebe izgradnje modernih i jakih institucija Republike koje garantiraju potrošačima, umirovljenicima, ugnjetavanima, dužnicima i vjerovnicima, općenito svim građanima pošten tretman i zaštitu, uzor stranke Republika je i Dubrovačka Republike. Imamo Hrvatsku, nemamo Republiku. Republiku svih građana, a ne interesno umreženih 15% građana. Zato je 400.000 hrvatskih građana otišlo.

Dubrovačka Republika, u svojem neprekinutim trajanju od 450 godina, ostaje jedan od najsvjetlijih primjera mudrosti, demokratičnosti i tolerancije u povijesti europskih država.

Ova mala, ali moćna morska republika stekla je međunarodno priznanje ne samo zahvaljujući svojoj strateškoj poziciji na Jadranu, već i svojoj sposobnosti da kroz stoljeća održava neovisnost među moćnijim susjedima.

FOKUS REPUBLIKA

1. MATO PAVLIČEVIĆ

2. ANTE MLADINIĆ

3. MIROSLAV PAVLOVIĆ

4. NIKOLINA BILIĆ POLJANIĆ

5. RANKA CVITANOVIĆ

6. MAJA BOSNIĆ TABAIN

7. SANDRA TABAIN

8. JAKOV JURČEVIĆ

9. SANDA SMOLČIĆ ODAK

10. JORDAN ATANASOSKI

11. IVANA HREN

12. IVANA JERKOVIĆ

13. SNJEŽANA JURKOVIĆ

14. MARIJO VOLAREVIĆ

Više u kategoriji Izdvojeno

Umro je Joža Manolić

U 105. godini života umro je Joža Manolić. Tu vijest je za Nacional potvrdila njegova kćer Zrinka. ...
Izdvojeno