IzdvojenoSport

EUROPO, ETO NAS! Dalmatinka desetom pobjedom u nizu osigurala europsko natjecanje

0

U tri susreta 25. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, slavila su sva tri domaćina. I za svakoga od njih to su iznimno vrijedni bodovi. Za Osijek su to bodovi spasa, za Sesvete bodovi nade u ostanak, a Dalmatinku da možda ipak na kraju može do 3. mjesta. 

Veliki ulog bio je u susretu Dalmatinke i Bjelovara. Sastav iz Ploča trebao je pobjedu za osvajanje puta u Europu.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Izmjenjivanje u vodstvu, s malo naglašenijom  ulogom domaćina, trajalo je punih 25. minuta. Onda je sastav iz Ploča uspio povezati četiri pogotka u nizu i na predah odnijeti čak pet pogodaka viška (13:8). I držale su domaće rukometašice na pristojnoj udaljenosti gošće sve do isteka treće četvrtine. No, tada upadaju u krizu. Gošće su osjetile svoju priliku i s nekoliko mini serija uspijevaju doći na samo pogodak zaostatka (19:18). Bilo je to u 47. minuti. Mnogo vremena do kraja.

Od tada, praktički počinje nova utakmica. Dalmatinka uskoro ponovno bježi na plus tri, ali uporne gošće i to stižu pa u 57. minuti imamo izjednačenje 22:22. U nervoznoj, rastrganoj završnici Dalmatinka je ipak, pokazala malo više mirnoće i na kraju slavila 24:23. Iva Bule s devet i Lucija Ivanda s osam pogodaka bile su lokomotive domaćeg sastava za važnu i veliku pobjedu. Kod gošći odlična Karmela Pokopac s 12 obrana. Po pet pogodaka dale su Ana Turk i Antonia Oremović.

Više u kategoriji Izdvojeno