Da pločanska vodovodna tvrtka Izvor pozitivno gleda na spajanje nekoliko vodovoda u dolini Neretve potvrdio je za Južni direktor Miljenko Polić. On smatra kako odluka Ustavnog suda kojom se ukida Uredba o uslužnim područjima i prema kojoj do 15. srpnja ove godine Vlada RH mora donijeti novi propis, još uvijek nije konačno rješenje pitanja organizacije vodoopskrbe doline Neretve i dijela Splitsko – dalmatinske županije.

– Koliko mi je poznato Ustavni sud je ukinuo ovu uredbu zbog proceduralnih razloga pa je moguće da Vlada nakon što odradi taj sporni dio s e-savjetovanjem, donese ponovno uredbu s jednakim uslužnim područjima. Iako bi svaka jedinica lokalne samouprave bila najsretnija kad bi mogla imati i samostalne vodovode, mislim da se u ovim planovima radi o pozitivnoj integraciji – smatra Polić dodajući kako na području mogućeg obuhvata živi četrdesetak tisuća stanovnika.

– Ukoliko uredba i nakon 15. srpnja bude u sličnom ili jednakom obliku, mi ćemo sve napraviti da sustav funkcionira u najboljem interesu stanovnika. Moje mišljenje je da je bolje da se udruži nekoliko vodovoda, nego da još veći sustavi, kao primjerice NPKLM, preuzmu dio ovog područja što bi ipak na neki način dovelo do smanjenog utjecaja lokalnih sredina s ovog područja – rekao je direktor pločanskog Izvora, tvrtke kojoj bi se mogli pripojili vodovodi iz Vrgorca, Metkovića, Opuzena i Slivna.

Ostatak razgovora pročitajte na portalu Južni.

Više u kategoriji Grad