IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

CIJENE TREŠANJA OTIŠLE U NEBO “To je preskupo, samo ćemo ih gledati”

0

Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.

“Prve domaće trešnje još nisu velike ni sočne, a ni cijenom ne privlače kupce, tako da nema navale na ove crvene plodove”, izvijestio je RTL jučer sa splitske tržnice.

Dobar urod ove godine

Ondje je prodavačica Anka, na čijem su štandu trešnje iz Žrnovnice, rekla kako kilogram prodaje po 7-8 eura, ali i da “prodaja ide slabo, a ljudi se žale na cijene”. Dodaje kako se ove godine ondje moglo naći i uvoznih, znatno skupljih trešanja, a prodavale su se po 30 eura za kilogram, piše Index.

Angela Soldić, jedna od prodavačica na splitskoj tržnici, kaže: “Prije dva dana smo ih prodavali, međutim, zbog kiše ih danas nema, ali bit će. Ove su godine dobro rodile, a ovih dana smo ih prodavali po 6 eura za kilogram.”

Što kažu kupci

“Skupe su, realno – 12 eura, to je skupo hrvatskom narodu”, izjavio je za RTL kupac Antonio iz Podstrane. Kaže da ih je po toj cijeni našao upravo taj dan na splitskom pazaru.

Ako trebaju birati između domaćih i uvoznih, čini se da će Splićani svakako odabrati domaće trešnje. “Ne gledam uvozne, gledam naše. Ove uvozne čini mi se da puno putuju do nas”, rekla je jedna prolaznica.

“Katastrofa, što da vam kažem? To je nekad bilo u bescjenje, a sada je jako skupo”, komentirala je cijene trešanja druga posjetiteljica splitske tržnice pa dodala: “To je nedostižno za penzionere. Mi ćemo prolaziti ovuda svaki dan pa ćemo ih barem gledati.”

Izvor: Dalmacija danas

Više u kategoriji Izdvojeno