0

Iako je veći dio utorka prošao u znaku suhog i toplog vremena, ujutro je mjestimice bilo kiše, no ona nije bila obilna. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, preko 10 litara palo je samo na području Zadvarja.

Najviše dnevne temperature bile su ranoproljetne, od 10°C, koliko je izmjereno u Cisti Provo, do 17°C na dijelu obale i otoka, piše Dalmacija danas.

Najviše dnevne temperature zraka, 7.3.2023. (Pljusak.com)

Već je današnji dan obilježilo slabo do umjereno jugo, no ono će u srijedu dodatno ojačati, osobito krajem dana kada će u mogući vrlo jaki udari. Tako je DHMZ unutar sustava MeteoAlarm za srijedu za dio obale izdao žuti stupanj upozorenja zbog očekivanog juga čiji bi najjači udari trebali biti do 70 km/h.

Srijeda će donijeti promjenjivu naoblaku, no rijetko gdje i kišu. Ona je izglednija krajem dana na jugu Dalmacije.

Vjetrovito će biti i u pretežno oblačan i topao četvrtak. Većinom će biti suho, tek mjestimice uz slabu kišu. Tako će najviše dnevne temperature većinom biti od 11 do 16°C.

Mogućnost kiše najveća je u petak koji će biti umjereno do znatno oblačan, uz jugo u slabljenju, a popodne se očekuje slab vjetar različitih smjerova. Najviše dnevne temperature bit će od 13 do 18°C.

Promjenjivo će biti u subotu koja donosi više suhih nego kišna razdoblja, a tamo i gdje bude kiše bit će slaba. Prolazno će ponovno zapuhati jugo, osobito popodne. Zadržat će se toplo.

Već u prvim satima nedjelje vjetar će okrenuti na buru koju ne možemo nazvati prvom marčanom jer neće biti olujna, u većem dijelu Dalmacije niti jaka. Nakon nešto hladnijeg jutra, danju će biti toplo za dio godine i veći dio dana suho.

Izvor: Dalmacija Danas

Više u kategoriji Izdvojeno