Željko Ban odlazi u zasluženu mirovinu nakon gotovo trideset godina rada u Komunalnom održavanju Ploče.

Željko je čovjek kojeg gotovo uvijek možete sresti u gradu jer su njegovo radno mjesto parkovi, ulice, igrališta na kojima radi na održavanju.

Rođen je u Sarajevu, točnije 2.ožujka 1958.godine. 1995.dolazi u Ploče iz ratom uništenog Sarajeva gdje se zapošljava u devetom mjesecu iste godine i otad je na istom radnom mjestu.

Kroz posao je sve naučio i to sam, sređivanje živice je njegov primarni zadatak, a često je znao u poslu koristiti i motornu pilu i leđnu kosilicu. I sve to s lakoćom i osmijehom na licu.

Uvjeti rada znamo svi, posebno kad ste na otvorenom, izloženu kiši i ledu, suncu i vjetru uz naporan fizički rad nisu nimalo laki ni jednostavni.
Ali Ban je uvijek raspoložen i nasmijan, mladić od 65 godina.

-I sad desetak dana pred mirovinu radim, nije mi teško uz kolege koje imam. Mi smo sve ove godine kolektiv koji se drži zajedno.
Uvijek smo jedni drugima čuvali leđa i osim što smo kolege mi smo i prijatelji. Rastanak od njih je ono što će mi najteže pasti u mirovini -emotivan je Ban.

Nadamo se da ćemo se ipak još koji put sresti, iako nam je Ban otkrio da će mirovinu najvjerojatnije provesti u rodnom Sarajevu u kojem ima riješeno stambeno pitanje, jer ovdje od mirove uz podstanarstvo teško da bi uživao slobodne dane.

Preostaje nam još čestitati ovom malom, a velikom čovjeku, koji je na najpošteniji način došao do svoje zaslužene mirovine. Komunalno ali i grad se opraštaju od čovjeka kakvog će se teško moći zamijeniti, onoga koji bez pogovora obavlja svoj posao, dajući sve od sebe.

Sretno!

Tekst i foto: Eleonora Doboš

Više u kategoriji Grad