0

U splitskim studentskim krugovima se poteglo pitanje kako stanari domova parkiraju vlastite skupocjene automobile na parkinzima ispred studentskih domova. To je pitanje postalo i aktualna tema u lokalnim medijima.

Portal Dalmacija danas je za komentar upitala Ivana Žižića, ravnatelja splitskog Studentskog centra.

– Mi te navode ne možemo sa sigurnošću potvrditi jer se kao institucija ne bavimo procjenom voznog parka i nemamo mogućnost direktnog povezivanja vozila sa stanarima doma. Istina, tijekom akademske godine na parkinzima u blizini domova primjećujemo povećan broj novijih i skupljih vozila.

Ivan Žižić

Također, činjenica je da smo prethodne akademske godine dobili velik broj upita od strane stanara doma da im se osigura parkirno mjesto ispred doma i to nam dokazuje da su studentske priče istinite.

“Želimo smanjiti broj takvih situacija”

Dobar dio bodova za upis u dom studenti ostvaruju na račun socijalnog statusa i neshvatljivo nam je da studenti takvog ekonomskog stanja imaju takav vozni park – govori Žižić.

Zbog svega, u Studentskom centru paka je odluka o uvođenju naplatu parkinga ispred Studentskog doma na Kampusu već tijekom ove godine.

– Na taj smo se potez odlučili kako bi smanjili broj takvih situacija – ističe Žižić.

Ravnatelj SC-a nam je komentirao još jednu vruću temu. Naime, u studentskim kuloarima već se neko vrijeme “kotrlja” pitanje i o velikoj količini bodova koje ostvaruju studenti s prebivalištem u Bosni i Hercegovini.

“Ne možemo provjeriti dokumentaciju koju su izdale ovlaštene državne institucije”

– Studentski centar Split nema „alat“, odnosno program koji bi provjerio dokumentaciju koju su izdale ovlaštene državne institucije. Sva uvažena dokumentacija koja donosi bodove je uredno potpisana i ovjerena i to je sve što možemo znati. Jesu li pojedinci na neki način utjecali pri izdavanju te potvrde u određenoj instituciji mi ne možemo znati – jasan je Žižić.

Ostaje vidjeti kako će uvođenje naplate parkinga utjecati na situaciju s automobilima u studentskom srcu grada.

Više u kategoriji Regija