IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

ANALIZA Mišo Krstičević jedini je pobjednik izbora u Pločama, “pomeo” je i stranačke kolege

0

Neretvanski “Che Guevara” Mišo Krstičević ima se čime pohvaliti. Nije neka tajna da ga u liberalnom SDP-u, vole “kao mater ludu kćer”. Još ga manje vole otkako su se preko Zorana Milanovića Rijeke pravde tiho mentalno povezale se desničarima iz Domovinskog pokreta, piše Slobodna Dalmacija.

Svejedno, ustrajna pozicija Miše Krstičevića na političkoj ljevici pokazala je gdje bi SDP mogao biti kad ne bi politički lutao od partizana preko domobrana, pa malo preko te granice.

SDP je na jučerašnjim izborima u Pločama osvojio 40,61 posto glasova. HDZ je dobio 0,03 posto glasova više, a to im doista nije razlog za slavlje.

Da bi HDZ-ovci mogli otvoriti šampanjac trebaju priznati ili uhljebiti Domovinski pokret, svoje otpalo desno krilo koje je osvojilo 5,35 posto glasova. Ili moraju proći ispod MOST-a koji je bio još zeru bolji sa 5,79 posto osvojenih glasova.

Ukratko, u Pločama HDZ nije stvarno pobijedio, niti je SDP izgubio – pobijedio je jedino Mišo Krstičević koji će SDP-u ići na živce i u Saboru. Jer će im osvijetliti put kojim ne žele ići, analizira Slobodna Dalmacija.

Krstičević je bio na četvrtoj poziciji liste u desetoj izbornoj jedinici, ali je u Sabor ušao kao treći jer je po broju preferencijalnih glasova pretekao supetarsku gradonačelnicu Ivanu Marković. Od ukupno 55.088 preferencijskih glasova u cijeloj jedinici, po čemu su iznad njega bili samo nositelj Ranko Ostojić i splitski gradonačelnik Ivica Puljak (Centar), zavrijedio je čak 5.651 glas. Dodatno vrijedno divljenja je što je u svojim Pločama na lijevoj listi dobio više od četiri petine glasova. Od spomenutih 1.963 glasa, Mišu je zaokružilo 1.637 sugrađana.

Više u kategoriji Izdvojeno

Okrivljavanje žrtve

Kada čitate o ljudima u nevolji, ili žrtvama nasilja ili političkih okolnosti… nalazite li razloge zašto se to ...
Izdvojeno