0

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. stav 1. Kaznenog zakona – piše na stranici Županijskog državnog odvjetništva.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 43-godišnjakinja 10. prosinca 2022. oko 9:10 sati, u stanu na području Metkovića, u namjeri da svog supruga liši života, pripremila mu napitak i u njega ubacila više tableta lijeka, a kada je suprug popio napitak te mu je pozlilo uslijed djelovanja lijeka, okrivljenica je pozvala hitnu pomoć pa je suprugu pružena liječnička pomoć.

Sudac istrage nadležnog suda odredio je istražni zatvor protiv okrivljenice u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili počiniti drugo teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Više u kategoriji Crna kronika