GradIzdvojeno

RADIMO NOVO LICE PLOČA Mišo Krstičević: “Lice s novim fasadama i s nikad više uređenih zelenih površina”

0

Na Gradskom vijeću Grada Ploča upravo je izglasan najvažniji dokument grada, proračun za 2023. Prenosimo komentar gradonačelnika Ploča, Miše Krstičevića:

“S nikad većim planiranim prihodima od 89 milijuna kuna, vodili smo računa o tome da raspodjela bude održiva i realna, a ne lista želja koje će ostati teorija. Posebno me veseli da smo značajno povećali vanjska financiranja.
Vrijeme je za novo, urednije i zelenije lice našeg grada u svakom smislu te riječi. Posebno veseli što smo uspjeli isplanirati 1,4 milijuna kuna za sufinanciranje energetske obnove kuća i zgrada, a ta stavka u proračunu je naš odgovor i na trendove i na vaše komentare. Planiramo hortikulturno uređenje javnih površina za što ćemo izdvojiti gotovo 4 milijuna kuna, tu je i projekt za uređenje parka na rivi, a s 900.000 kuna sanirat ćemo divlje deponije na području grada.

Za socijalne programe predviđeno je 3,5 milijuna kuna. To je jedna od naših najvažnijih politika i ponosan sam na to što ne samo da smo održali istu razinu sredstava, nego smo pojedina davanja povećali, kao što smo i proširili program na sufinanciranje medicinski potpomognute oplodnje.

Uz kapitalni projekt obnove sportskog centra u Kominu vrijedan 8,2 milijuna kuna, od kojih je 90 posto financirano iz vanjskog izvora, naše sportske kolektive i infrastrukturu podržat ćemo s gradskih 3,5 milijuna kuna, Rezultati koje donose i interes djece i mladih za sport nas na to obavezuju.
Uvodimo reda u zemljišne knjige te smo za katastarske izmjere i obnovu knjiga predvidjeli skoro 2,5 milijuna kuna.

Kroz proračun u malom koji ćemo napraviti u narednim tjednima, nastojat ćemo vam pobliže objasniti raspodjelu sredstava.

Vjerujem da smo dobro složili prioritete i izbalansirali potrebe svih dionika naše zajednice. Proračun je puno ambiciozniji u odnosu na sve prethodne.

Hvala vijećnicima koji su ga podržali i očekujem da ćemo učiniti sve da ga realiziramo kako smo ga isplanirali. Radimo novo lice Ploča, lice s novim fasadama i s nikad više uređenih zelenih površina”.