IzdvojenoRegijaSport

NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ U POVIJESTI METKOVIĆA Službeno započele pripreme za Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu u Metkoviću 2024.

0

Predstavnici Grada Metkovića proteklog su vikenda boravili u Vejenu u Danskoj, u kojem je održano Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu.

Grad Metković predstavljali su direktorica Turističkoga ureda TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur, predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te tajnik VK Neretvanski gusar Davor Gnječ koji su na službenoj ceremoniji zatvaranja Prvenstva preuzeli zastavu International Canoe Federation, odnosno, službenu zastavu Međunarodne kajakaške federacije (ICF-a) koja će se na Maloj rivi vijoriti sljedeće godine u razdoblju od 16. do 22. rujna, kada je upravo Metković domaćin ovoga natjecanja.

Iako su već odrađene brojne aktivnosti vezane za domaćinstvo Grada Metkovića Svjetskome prvenstvu u kajak-kanu maratonu, preuzimanjem zastave ICF-a i službeno su započele pripreme za natjecanje na kojem se očekuje više od 1000 sudionika iz 35 zemalja.

Podsjetit ćemo kako je Grad Metković 2018. organizirao Europsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu za koje su dobili brojne pohvale, što je svakako bila i jedna od osnovnih referenci za dobivanje Svjetskoga prvenstva, iako su u konkurenciji bili i mnogo veći gradovi. Stoga nimalo ne sumnjamo da će organizacija i Svjetskoga prvenstva u kajak – kanu maratonu biti na najvišoj razini.

“Nadolazeće prvenstvo je najveći sportski događaj u povijesti našega grada, a zajednički će ga organizirati Grad Metković i Hrvatski kajakaški savez. Osim što ćemo moći uživati u nastupima vrhunskih sportaša, pridonijet će i promociji cijele doline Neretve te produljenju turističke sezone, a očekuje se dolazak i nekoliko reprezentacija sudionica koje će dio svojih priprema i prije samoga natjecanja obaviti upravo na Neretvi” – izjavio je Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića