IzdvojenoZabava i kultura

Drago Aničić: Od kuharske škole u Pločama do vrhunskih okusa Bota Šare u Malom Stonu

0

Restoran Bota Šare, smješten u Malom Stonu na mjestu nekadašnje solane, jedno je od najprepoznatljivijih gastronomskih destinacija u Dalmaciji. Ovdje svoj kulinarski talent svakodnevno pokazuje Drago Aničić, kuhar koji je svoj put započeo u srednjoj školi u Pločama, smjer za kuhara.

Svoje prve ozbiljnije korake u gastronomiji Drago je napravio u Dubrovniku, radeći u prestižnim hotelima poput Sheraton Dubrovnik Palace, Bellevue i Vrtovi Sunca u Orašcu. U svakom od njih proveo je po nekoliko godina, stječući znanje i iskustvo koje ga je oblikovalo u vrhunskog kuhara.

Ston i Mali Ston, mjesta poznata po svojoj soli, školjkama i svježoj ribi, savršeno su okruženje za Dragin kulinarski izričaj. U Bota Šari, restoranu koji spaja tradiciju i suvremeni pristup, Drago uživa u svakom trenutku – od pripreme jela do susreta s gostima.

„Nevjerojatno sam zadovoljan poslom i ljudima s kojima radim. Najviše volim trenutke kada kuham za ljude – njihove reakcije su najbolja nagrada,“ kaže Aničić.

Njegovi dani u kuhinji prolaze u posvećenosti i kreativnosti.

„Svaki dan u kuhinji je prilika za učenje i eksperimentiranje. Pripremam jela, testiram okuse, pazim na svaki detalj i uvijek se trudim da gost osjeti strast kojom kuhamo,“ dodaje.

Njegova pažnja prema lokalnim namirnicama i sezonskim proizvodima omogućava stvaranje jela koja odražavaju bogatstvo okusa Malog Stona i okolice, posebno školjki i svježe ribe.

Danas, svaki obrok u Bota Šari predstavlja spoj tradicije, strasti i vrhunske kulinarske vještine. Drago Aničić svojim radom potvrđuje da talent, trud i ljubav prema kuhanju uvijek vode do izvrsnih rezultata.

Već je poznato da grad Ploče, iz generacije u generaciju, iznjedri mnoge talente i uspješne ljude, a Drago Aničić još je jedno ime koje potvrđuje tu tradiciju izvrsnosti.

Autor: Eleonora Doboš

Više u kategoriji Izdvojeno