IzdvojenoRegija

Dom zdravlja Metković plaća smještaj, samo da se netko javi na natječaj

0

Dom zdravlja Metković raspisao je javni natječaj kojim traži magistra ili specijalista medicinske biokemije za radno mjesto voditelja laboratorija.

Posao se nudi na neodređeno vrijeme, a uvjet je pet godina radnog iskustva. Beneficija kojom žele privući nekoga iz te deficitarne struke, s diplomom medicinske biokemije, nude i smještaj.

– Morali smo raspisati natječaj i pored toga intenzivno tražimo nekoga tko bi se mogao javiti, ali zasad nemamo potvrdu da će se netko javiti. Uz potporu Grada Metkovića, osigurana je stanarina za smještaj budućeg voditelja laboratorija – kaže Vjekoslav Čuvalo, ravnatelj Doma zdravlja Metković, prenosi Dubrovački vjesnik.

Inače, već imaju četiri liječnika kojima se na isti način financira smještaj. To je jedan od načina kako privući deficitarna medicinska zanimanja, a ni to nije uvijek dovoljan motiv.

Podsjetimo, nakon što je prethodna voditeljica dala otkaz, laboratorij je preuzela umirovljena magistra medicinske biokemije iz Zagreba, što je bio preduvjet za nastavak urednog funkcioniranja i izdavanje nalaza nakon vađenja krvi. Čuvalo kaže kako, zahvaljujući toj suradnji, laboratorij mjesecima funkcionira.

Osim medicinskog biokemičara, Dom zdravlja je raspisao i natječaj za primalju, također na neodređeno vrijeme. Uvjet za ovo radno mjesto je jedna godina radnog iskustva.