Crna kronika

ŽUTO JE IN Uhićen Albanac, pokušao krijumčariti 11 kilograma heroina vrijednog pola milijuna eura

0

Jutros je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor albanskom državljaninu I.G. (24) iz grada Shkodera u Albaniji. U četvrtak 12.siječnja dvadeset minuta iza ponoći zaustavljen je na graničnom prijelazu Karasovići te je zbog sumnjivog ponašanja carinik zatražio pregled vozila, što je uz ishođeni nalog suca istrage i učinjeno. Tako je u preinačenom prostoru njegovog vozila Peugeot pronađeno ukupno 20 paketa heroina ukupne težine 11 kilograma.

Zbog nezakonitog prenošenja i posjedovanja narkotika te opasnosti od bijega sudac istrage je prihvatio prijedlog dežurnog državnog odvjetnika te je albanskom državljaninu određen istražni zatvor.

Ovoga tjedna ovo je već drugi put da je na GP Karasovići zapljenjena velika količina narkotika s tim da stručnjaci procjenjuju kako je na crnom tržištu vrijednost ove 11 kilograma heroina najmanje pola milijuna eura.

Također smo doznali kako ovaj put u otkrivanju krijumčarenog heroina nije korištena pomoć posebno dresiranog policijskog psa.