0

Na početku 11. sjednice Županijske sjednice DNŽ održan je aktualni sat u kojem su vijećnici postavljali pitanja županu Dobroslaviću. Između ostalih, bilo je i tema vezanih za dolinu Neretve.

Vijećnik Krešimir Vejić (HDZ) postavio je dva pitanja županu vezana za Centar civilne zaštite u Kuli Norinskoj, plasman mandarina iz Neretve i sustav navodnjavanja Glog.

Župan je odgovorio kako je Centar u Kuli Norinskoj vrijedan i važan projekt financiran iz EU fondova.

-Ocjena proizvođača je da je urod ove godine bio solidan, nije bio rekordan, ali je kvaliteta bila izvrsna, a cijena je bila viša nego prošlih godina. Plasman je bio solidan, a pomogla je i Županija u direktnoj prodaji na trgovima diljem hrvatskih gradova.

Projekt Glog je završen, danas imamo tri točke koje reguliraju odnose. Imamo 100 potpisanih ugovora, očekujemo i nove, a čut ćemo na sjednici kako ćemo s Gradom Opuzenom i Hrvatskim vodama riješiti pitanje naknada i upravljanja. Sad radimo na drugom sustavu Koševo-Glogovci, koji je puno veći. Radimo na izvlaštenju zemljišta za nužne objekte. Očekujemo financiranje iz EU fondova. Brana na Neretvi je projektirana, ima dozvole. Očekujemo da će taj vrlo skup i vrijedan projekt biti uskoro završen, odgovorio je Dobroslavić.

Vijećnik Ante Damić (HDZ) je pitao koji će kadar raditi u dnevnoj bolnici u Metkoviću te kad će biti završen Centar za djecu s poteškoćama u razvoju.

-Dnevna bolnica je vrijedna 50 milijuna kuna ukupno, obnova zgrade u Metkoviću i tamo imamo sad bolnički prostor za dnevnu kirurgiju i sve što ne zahtijeva spavanje u ustanovi. Taj dio vrijedi 20 milijuna kuna. U istom smo projektu u Dubrovniku opremili oftamološki odjel i opremu. u Metkoviću će raditi specijalisti iz OB Dubrovnik, to je bio cilj ovog projekta da liječnici dolaze pacijentima, a ne obrnuto, odgovorio je župan.

O Centru je kazao kako će njime upravljati udruga koja to već radi. Riječ je o projektu vrijednom 3 milijuna kuna koji bi djeci i njihovim roditeljima omogućio terapija u vlastitom gradu, a očekuje se da počne s radom u ožujku.

Više u kategoriji Politika i gospodarstvo