IzdvojenoSport

ŽUPANIJSKI KUP Branitelj naslova Jadran LP ide u Opuzen, gradski derbi u Metkoviću

0

Unaprijed se znalo, s obzirom kako se igrala samo jedna utakmica 1. kola u skupini Lastovo – Korčula, kako pobjednik Omladinac – Jadran Smokvica igra u 2. kolu protiv Hajduka 1932., a uz drugom polufinalu skupine Žrnovo – BŠK Zmaj.

Budući su Omladinac i Hajduk 1932. isti rang, ne mijenja se domaćin. To bi se dogodilo samo da je slavio sastav iz Smokvice, koji je županijski prvoligaš, tad bi se igralo na Moćnom Lazu.

Tko protiv koga u polufinalu preostale tri skupine odlučio je ždrijeb, koji je održan u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Polufinale u skupini Pelješac igraju Faraon – Ponikve i SOŠK 1919. – Orebić, zatim Neretvanac – Jadran LP i ONK Metković – Neretva u skupini Dolina Neretve, a Konavljanin – GOŠK Dubrovnik 1919. i Župa dubrovačka – Sokol u skupini Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle

Igra se u nedjelju, 25. veljače, a u srijedu, 28. veljače, bi trebali Neretvanac – Jadran LP, ONK Metković – Neretva, te Konavljanin – GOŠK Dubrovnik 1919.

Za razliku od prethodnih sezona ne igra se do pobjednika skupine, već finalisti svake skupine će se naći u istom ‘bubnju‘, ali se u četvrtfinalu ne mogu ogledati sastavi iz iste skupine. Ostaje na snazi – domaćin je klub iz nižeg ranga, ukoliko su iz istog – ždrijeb, prenosi Dubrovački vjesnik.