IzdvojenoRegija

ZIMA SE NE PREDAJE Iskoristite gotovo savršen vikend jer sljedeći tjedan stižu snažne bure i zahlađenje

0

Bliži se kraj siječnja, središnjeg mjeseca klimatološke zime. On je većim dijelom donio više temperature od normale za dio godine, a tek su posljednjih dana temperature u granicama normale za dio godine. S druge strane, mjesec je bio bogat oborinama te će u većini predjela biti ocijenjen s “vrlo kišno”.

Vrijeme do kraja tjedna neće donijeti gotovo bilo kakva iznenađena. Tlak zraka sve će više rasti, a na prve sljedeće oborine ćemo se načekati, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju Danas.

Radarska snimka prošle noći (DHMZ)

Danas nas očekuje promjenjivo oblačno i u većini predjela suho vrijeme. U Konavlima može biti slabe kiše, a u brdima susnježice. Puhat će umjerena bura, podno Velebita jaka. Minimalne jutarnje temperature zraka od -3 do 8°C. Najviše dnevne od 5 do 12°C.

Subota donosi djelomično sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, rijetko gdje i pojačana bura. Minimalne jutarnje temperature zraka od -3 do 8°C. Najviše dnevne od 7 do 12°C.

Pretežno sunčano uz slabu buru bit će u nedjelju. Minimalne jutarnje temperature zraka od -4 do 7°C. Najviše dnevne od 7 do 12°C.

Sve hladnije

I u većem dijelu nadolazećeg tjedna bit će stabilno i prohladno. Međutim, na vidiku su dvije bure od kojih će prva zapuhati u utorak, a moguće je da će bura u petak imati orkanske udare. Bit će postupno hladnije, osobito krajem sljedećeg tjedna.

Iako prognostički modeli nisu pouzdani za kraj sljedećeg tjedna i situacija će se mijenjati, moguće je da će veljača donijeti najhladnije vrijeme aktualne zime, prognozira Dalmacija danas.