Sport

ŽENSKI NOGOMET? ŽNK Neretva vrši upis novih članica, kakva je situacija u Pločama?

0

ŽNK Neretva vrši upis novih članica u svim dobnim kategorijama.

Upisi se mogu izvršiti preko kontakata na plakatu ili svaki radni dan u tajništvu klubu.

Svjedoci smo da i među pločanskim djevojčicama postoji priličan interes za nogometom, neke čak i treniraju u NK Jadranu u najmlađim kategorijama ali to ni približno ne zadovoljava potražnju. Uzimajući u obzir i činjenicu da curice nisu u natjecateljskom programu nego samo trenažnom.

Novaca ima, ima li volje? 

Zašto je tome tako, šta je razlog zašto ne postoji ženski nogometni klub u Pločama? Nitko ne zna točan odgovor ali znamo da je u suradnji s Fifom i koristeći sredstva iz programa Forward, Hrvatski nogometni savez 2021. godine uložio 3,5 milijuna kuna u razvoj ženskog nogometa.

Sredstva su iskorištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki. Također, sredstva su iskorištena za potrebe organizacije rada u svim ženskim klubovima, kako bi se dala snažna potpora daljnjem razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

“Povećanje interesa za nogometom među djevojčicama i podizanje kvalitete ženskog nogometa su među važnim strateškim ciljevima Saveza u narednom razdoblju. Pokretanje nacionalnih liga za kadetkinje i pionirke bio je važan iskorak za ženski nogomet u Hrvatskoj te ćemo i dalje financijski pratiti taj projekt kako bismo podizanjem kvalitete u tim uzrastima omogućili i dugoročni rast kvalitete naše prve lige te seniorske reprezentacije. Radi se o dugoročnom projektu uz koji HNS čvrsto stoji te ćemo se u suradnji s Fifom truditi da ženskim klubovima i našim nogometašicama omogućimo što kvalitetnije uvjete i što bolja natjecanja”, izjavio je tom prilikom predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Ima li volje?