IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

“VRATI KUSUR” Ova besplatna aplikacija je hit, u par sekundi riješit će vas muka s eurom i preračunavanjem

0

Hrvatska je prvog siječnja imala trostruki doček. Pored Nove godine, ponoć je označila ulazak u Schengen, ali i u eurozonu. Službena valuta u RH postala je euro, a do 15. ovog mjeseca opraštamo se s kunom koja je još uvijek u dvojnom optjecaju.

No, upravo taj dvojni optjecaj noćna je mora i za kupce i za prodavače. Preračunava se naveliko, a dok kupci strahuju od toga da će ostati zakinuti zaokruživanjem, ugostitelji, prodavači, trgovci i obrtnici muku muče s konverzijom. I dok ih dio u rukama nosi mobitele i kalkulatore, ostatak preračunava u glavi.

No, postoji rješenje.

Svima, dakle, koji će morati svakodnevno obračunavati plaćanja u jednoj, a kusur vraćati u drugoj valuti, namijenjena je jednostavna besplatna aplikacija domaće tvrtke Monianto. Oni inače izrađuju mjerače pića za inventuru šanka u ugostiteljstvu, u fizičkom ili digitalnom obliku, a sada su ponudili i ovo korisno rješenje za razdoblje prilagodbe na euro, piše Bug.hr – Olakšat će svakom kako prodavaču tako i kupcu koliki je iznos kusura kad se plati u kunama a kusur je u eurima.

U vašem omiljenom mjestu za popiti kavu i u prvim danima nove godine uživajte u kavi a ne u računanju. Skinite aplikaciju koja će ako podijelite biti potpuno besplatna za korištenje – poručuju tvorci aplikacije koju se može preuzeti na Google Trgovini, odakle ju je preuzelo već više od 10 tisuća korisnika ili joj se pak direktno može pristupiti OVDJE bez potrebe za preuzimanjem.

Dakle, u aplikaciju se unese iznos računa, iznos koji se koristi za plaćanje te aplikacija izračuna koliki je ostatak odnosno popularni “kusur”. Na ovaj način nema više brige da će na kraju dana doći do manjka u blagajni ili pak novčaniku.