Politika i gospodarstvo

Više se ulaže u kornjače u Neretvi nego u život

0

Kako smo već pisali, većina u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije usvojila je proračun za 2023. u iznos od 172,8 milijuna eura ili 1,3 milijarde kuna, za koji je župan Nikola Dobroslavić istaknuo kako je uravnotežen, realan, razvojan te naglasio kako jamči za njegovo ostvarenje.

Između ostalog, vijećnik Ivo Karamatić (SDP) istaknuo je kako ga smeta što prijedlog proračuna nije iskazan i u kunama.

– Hrvatska kuna je još uvijek službena valuta i postoji obveza od Ministarstva financija da se cijene iskazuju i u kunama i u eurima, nigdje u proračunu nema kuna. – rekao je Karamatić i dodao kako u proračunu samo pišu i neke izvrsne stvari.

– Jačanje otpornosti gospodarstva i povećanje ulaganja u digitalno društvo, očuvanje okoliša i održivo korištenje baštine, unapređenje upravljanja razvojem je deklarativno izvrsno, ali ja to u ovom dokumentu ne prepoznajem – kazao je te upozorio na loše stanje u zdravstvu i školstvu.

– Nijedan doktor neće doći ako mu ne platimo specijalizaciju i ne osiguramo smještaj. Imamo na Lastovu sad priču s mladim nastavnikom. Treba vratiti našu djecu koja završavaju medicinu. Nama je situacija takva da za tri godine u Pločama nećemo imati ni doktora opće praske. Mi sad moramo poduzeti mjere da se to prevenira, dogovorimo preko ministarstva neki POS za deficitarna zanimanja – rekao je Karamatić te naglasio kako se više ulaže u kornjače u Neretvi nego u život.

– Za zaštitu kornjača u Neretvi idu deseci milijuna kuna. Svaka čast kornjačama i žabama u Neretvi, ali prioritet je život, domovi umirovljenika, liječnici, škole, to su prioriteti – naglasio je Karamatić, prenosi portal Južni.