IzdvojenoRegija

VIKEND PROGNOZA Hladnoća popušta, kiše nema ni na vidiku

0

Posljednjih dana temperaturno smo imali vrhunac dosadašnjeg tijeka zime kada su u pitanju temperature zraka.

Osobito hladno bilo je prošle noći kada su u dijelovima Dalmatinske zagore izmjerene temperature zraka i ispod -10°C. Pri tome su Balca iz Kozjaka bila najhladnija sa samo -14°C.

Mraza je bilo mjestimice uz obalu i na otocima.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, stabilna europska anticiklona ni sljedećih desetak dana neće dopustiti kišnim oblacima da stignu do našeg područja. Zbog toga će se nastaviti suho, a hladnoća je postupno popustiti.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer će puhati slaba do umjerena bura, danju će na moru biti sjeverozapadnjaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -12°C do -4°C, uz obalu i na otocima od -4 do 4°C. Najviše dnevne temperature od 6 do 12°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro i navečer slaba bura, danju slab vjetar s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -8°C do -2°C, uz obalu i na otocima od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

U nedjelju će biti djelomično sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku i suho. Tek na Dinari i Kamešnici može biti slabog snijega. Bura će ojačati pa će biti umjerena do jaka. Jutro toplije, danju većinom od 8 do 14°C.

Sunčano će biti i sljedeći tjedan. Iako će jutra biti prohladna, bit će znatno manje hladna u odnosu na aktualna. Temperature zraka će danju biti većinom ugodnih 10 do 15°C.